Over bedrijfsfotograaf Rogier Chang

Fotograaf met verstand van mensen

Als je jezelf ooit deze vragen hebt gesteld ben je hier aan het goede adres:

  • ‘Hoe kunnen alle medewerkers goed én ontspannen op de foto komen?’
  • ‘Hoe zorgen we ervoor dat onze zakelijke portretfoto’s uitstralen waar ons bedrijf voor staat?’

Rogier Chang maakt zakelijke portretten waarop álle medewerkers er goed uitzien

Als je iemands foto voor de eerste keer ziet, vorm je direct een oordeel over hem of haar. Die eerste indruk is allesbepalend. Vind je die persoon aardig, vertrouw je hem? Dat geldt zeker in het bedrijfsleven, waar alles immers draait om contacten en gunnen. Daarom kun je er maar beter voor zorgen dat die eerste indruk goed is. Het belangrijkste tijdens een fotosessie is dat de geportretteerde zich op z’n gemak voelt. Alleen dan kun je iemands ware persoonlijkheid laten zien waardoor er contact ontstaat met de kijker.

Door het scheppen van een positieve sfeer en het geven van een aantal natuurlijke aanwijzingen slaagt Rogier er telkens in om het ijs te breken. Zo kan hij de aantrekkelijkste en meest benaderbare kant van iemands persoonlijkheid naar voren halen. Door een effectief gebruik van studiolicht en natuurlijk licht, en een aantal andere technieken komt hij tot authentieke portretten – waar de ‘modellen’ terecht trots op zijn.

Volg Rogier op Instagraminstagram

Rogier Chang maakt zakelijke portretten waarop álle medewerkers er goed uitzien

 

Achtergrond Rogier Chang

Zakelijke Portretten is een initiatief van (bedrijfs)fotograaf Rogier Chang. Hij is afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag, richting fotografie. Inmiddels is hij al meer dan 15 jaar werkzaam als zelfstandig fotograaf. Hij fotografeert mensen en zorgt ervoor dat zij zo goed mogelijk voor de dag komen. In Rogier vind je een unieke combinatie van mensenkennis en ervaring plus creatief talent en technisch vakmanschap.

Rogier Chang geeft ook presentaties over profielfoto’s en portretfotografie op netwerkbijeenkomsten en social media events.