7 manieren om je profielfoto op LinkedIn de juiste boost te geven

Posted · Add Comment
Profielfoto

Wat zegt je profielfoto op LinkedIn over jou? Het is belangrijk dat het antwoord hierop de juiste is. Een eerste indruk maak je nooit meer en het is van essentieel belang dat je profielfoto jou er op je best uit laat zien. Hoe je dat doet? Ontdek het met de volgende zeven manieren.

1. Knijp je ogen een beetje samen

Wanneer je je ogen wijd open hebt, lijk je wat naïef en geschrokken, precies het beeld dat je niet wilt hebben. Knijp je ogen daarom altijd een klein beetje samen. Hierdoor zie je er meteen een stuk meer op je gemak en zelfverzekerder uit.

2. Maak contact met de camera

Wanneer je contact maakt met iemand, laat de hoeveelheid oogcontact zien of jullie elkaar mogen of niet. We zijn eerder geneigd om iemand in de ogen aan te kijken als we diegene aantrekkelijk/leuk vinden. Kijk daarom recht in de camera en doe net alsof je contact legt met de kijker. Hierdoor is de kans groter dat diegene je positief beoordeelt.

3. Zorg voor het juiste licht

Licht is essentieel bij het maken van een goede foto. Zorg er daarom voor dat het niet te licht en niet te donker is. Een mooi zacht licht werkt over het algemeen het beste om je er goed uit te laten zien. Dit werkt namelijk oneffenheden weg en accentueert de sterke kanten van je gezicht.

4. Glimlach en laat je tanden zien

Een mooie glimlach doet wonderen op een foto, zeker op een krachtige profielfoto. Probeer hierbij wel je tanden te laten zien. Uit onderzoek blijkt namelijk dat mensen die breeduit lachen een positievere beoordeling krijgen dan mensen die met gesloten mond lachen. Laat je tanden dus gewoon lekker stralen.

5. Concentreer je op de bovenkant

Laat nooit je volledige lichaam zien op je profielfoto, maar concentreer je op de bovenkant. Het beste kun je kiezen voor een hoofd tot schouders of een hoofd tot middel ratio. Hierdoor leg je de focus op je gezicht en laat je duidelijk zien met wie de ander te maken heeft.

6. Accentueer je kin

Het blijkt dat wanneer je een schaduwlijn creëert die je kin geheel accentueert, je een positievere beoordeling van kijkers krijgt. Je beoordeelde competentie en invloedsrijkheid gaan gelijk een stuk omhoog met deze simpele aanpassing.

7. Kleed je goed

Het is belangrijk om goed gekleed op de foto te staan als je de kijker positief wilt beïnvloeden. Kies daarom een kleur die bij je past en houd het netjes. Hoewel je wellicht een baan zoekt waarbij je informeel gekleed zult gaan, is het alsnog verstandig om er hoe dan ook netjes en verzorgd uit te zien. Zoek je een baan in een formele sector? Laat dan je (mantel)pak zeker niet thuis.

Met deze zeven manieren moet het jou ongetwijfeld lukken om de best mogelijke profielfoto op LinkedIn te plaatsen.