7 tips als je een zakelijk portret wil maken

Posted · Add Comment
zakelijk portret

Een goed zakelijk portret kan veel invloed hebben op je kansen op de banenmarkt of wanneer je nieuwe relaties/klanten wilt aantrekken. Om het best mogelijke portret te maken, kun je de volgende zeven tips gebruiken voor een ijzersterk resultaat.

1. Beeldverhouding is belangrijk

Een zakelijk portret wordt vaak als een soort profielfoto gemaakt. Dit betekent dat de foto vierkant is. Hier kun je rekening mee houding door de juiste beeldverhouding te kiezen. Kies een pose uit die erbij past en waarbij de beste verhoudingen naar voren komen.

2. Zorg voor een rustige achtergrond

Een rustige achtergrond is essentieel voor een goed zakelijk portret. De foto gaat om jou en het is belangrijk dat jij de aandacht trekt. Een drukke achtergrond leidt hierbij alleen maar af. Daarnaast staat het erg rommelig en onprofessioneel als er van alles op de achtergrond gebeurt. Zorg daarom voor een rustig beeld, het liefst in een kleur die bij jouw huid en haar past.

3. Zacht licht

Een ander belangrijk onderdeel van een goede foto is het licht. Zorg ervoor dat je geen flitser gebruikt die dicht op de camera staat. Hierdoor krijg je namelijk lelijke rode ogen en verkeerde schaduwen te zien. Gebruik een mooi zacht licht dat oneffenheden wegwerkt en jou er op je best uit laat zien.

4. Aandacht voor je uiterlijk

Maak niet zomaar een foto, maar bereid je goed voor. Hiermee krijg je het beste resultaat. Dit betekent dat je van tevoren aandacht moet besteden aan je kleding en je haar. Wat wil je precies uitstralen? Kracht, compassie, enthousiasme? Zorg ervoor dat de kleuren en stijl van je kleding hierbij past en dat je haar goed zit.

5. Laat je fotograferen

Een goed zakelijk portret kan het beste door iemand anders worden gemaakt. Laat je camera daarom in handen van iemand anders. Doe dit bij iemand waarbij je je op je gemak voelt en die je vertrouwt. Hierdoor krijg je een ontspannen en natuurlijke uitstraling die het beste werkt op de gevoelige plaat.

6. Wel of niet in de lens kijken

Er zijn verschillende argumenten te geven voor het wel of niet in de lens te kijken. Over het algemeen is het voor een zakelijk portret het beste om direct in de camera te kijken, maar het kan ook best zonder. Wat voornamelijk van belang is, is dat je een mooie foto krijgt die de juiste uitstraling vast weet te leggen.

7. Denk aan iets leuks

Met een mooie glimlach op de foto staan werkt vaak heel goed. Het is echter niet altijd gemakkelijk om dit voor elkaar te krijgen zonder er geforceerd uit te zien. Denk daarom tijdens het schieten aan leuke dingen die je hebt meegemaakt of die je aan het lachen maken. Dit zal de glimlach zeker goed doen en het gemakkelijker maken om er stralend op te komen staan.