Wat is het juiste profielfoto type?

Posted · Add Comment
profielfoto type

Profielfoto’s zijn belangrijker dan je denkt, zeker op zakelijke websites zoals LinkedIn. Het is het eerste wat een potentiële nieuwe werkgever ziet en het zal meteen een mening bij die persoon oproepen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste profielfoto type plaatst die je er op je best uit laat zien en meteen het gevoel dat je voor ogen hebt bij de kijker teweegbrengt. Er zijn verschillende types foto waaruit je kunt kiezen en hier staat overzichtelijk welke keuze de beste is.

Natuurlijk of geforceerd

Een natuurlijke uitstraling werkt altijd het beste op de foto. Een mooie glimlach laat je er bijvoorbeeld benaderbaar uitzien en geeft je een warme uitstraling. Zorg er dan wel voor dat je lacht met je ogen en niet alleen met je mond. Een goede fotograaf kan ervoor zorgen dat je je op je gemak voelt en er echt stralend op komt te staan. Kies dus altijd voor een natuurlijke look die bij je past.

Mooier of zoals je bent

Het kan heel verleidelijk zijn om te kiezen voor een profielfoto die jezelf er een stuk mooier uit laat zien dan hoe je er dagelijks bij loopt. Doe dit echter niet, want het is heel belangrijk dat je foto representatief is voor hoe jij bent. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, moet het beeld wat ze dan te zien krijgen wel kloppen bij wat ze al in hun hoofd hadden. Anders kun je zelfs onbetrouwbaar overkomen. Laat jezelf dus gewoon zien zoals je bent, daar mag je zeker weten trots op zijn.

Drukke of rustige achtergrond

Een rustige achtergrond doet wonderen om de aandacht naar jezelf te trekken. Je profielfoto moet over jou gaan en een drukke achtergrond leidt hierbij alleen maar af. Door te kiezen voor een zacht beeld achter je, kom jij echt goed tot je recht. Kies daarom voor een kleur achtergrond die bij je huidskleur, haarkleur en kleding past om het plaatje geheel af te maken.

Weinig of veel van je gezicht laten zien

Sommige mensen kiezen ervoor om hun profielfoto zo te maken dat ze bijvoorbeeld ergens op een bergtop staan. Dat is mooi om te laten zien dat je avontuurlijk bent, maar slecht wanneer de ander gewoon wil weten hoe je eruitziet. Laat daarom minimaal 60 procent van het beeld uit jouw gezicht bestaan. Het beste werkt vaak om het beeld net onder je schouders tot aan net boven je hoofd uit te snijden.

Werkkleding of gewone kleding

Wanneer je potentiële werkgevers aan wilt trekken, is het belangrijk om de kleding op je profielfoto te dragen die je normaal gesproken naar je werk aan zou trekken. Niet te chique en niet te slordig, dat werkt vaak het beste. Hiernaast is het verstandig om iets aan te trekken wat één kleur heeft. Dit geeft een rustig effect en laat je eigen kleuren er het beste uitkomen.